Ameland


De mooiste vakantie van je leven

Ameland is één van de mooiste Waddeneilanden van Nederland. Vanaf Holwerd vertrek je per boot om vervolgens drie kwartier later te arriveren op Ameland. Kom genieten van de prachtige stranden, de uitgestrekte duinen of neem een drankje op één van de gezellige terrassen die Ameland rijk is. Als je nou voor de rust of de gezelligheid komt, Ameland heeft het allemaal. Veel plezier!

Dorpen

Het eiland heeft vier dorpen. Van west naar oost zijn dit Hollum, Ballum, Nes en Buren.

Hollum is het meest westelijk gelegen dorp van Ameland en heeft ruim 1300 inwoners, het grootste inwoneraantal van de vier dorpen die het eiland rijk is. Vanaf ver is Hollum al te herkennen aan haar rood-wit gestreepte vuurtoren, haar kerktoren en molen.

Ballum mag dan met een kleine vierhonderd inwoners het kleinste dorp op Ameland zijn, maar ze heeft misschien wel de grootste historie, aangezien de Cammingha’s hier lange tijd hun slot hebben gehad en het gemeentehuis nu op de plek staat van het Camminghaslot.

Nes, het op één na grootste dorp van Ameland is gebouwd rondom een vrijstaande toren uit het jaar 1664, die diende als zeebaken. Nes is als het ware het centrum van Ameland met een drukke en gezellige dorpskern van winkeltjes en terrasjes. Toch is ook hier de karakteristieke dorpssfeer niet verloren gegaan.

Buren is het meest oostelijk gelegen dorp van Ameland. Met haar inwoneraantal van een kleine 700 is Buren het op een na kleinste dorp van het eiland. Buren is echter ook het jongste dorp van de vier. Vroeger stonden in dit gebied hier en daar enkele boerderijen, een zogenoemde agrarisch buurtschap. In de loop van de tijd is dit buurtschap uitgegroeid tot een dorp met de afgeleide naam ‘Buren’.

Ooit eens waren Oerd en Sier ook twee dorpjes op Ameland, maar voornamelijk zandverstuivingen en spelingen van de zee hebben gezorgd voor de ondergang van deze dorpen. De twee veerboten zijn naar deze twee dorpjes vernoemd.

Meer informatie?

Hieronder staan een aantal links waar je meer informatie over het eiland kunt vinden:

VVV Ameland
Wagenborg Passagiersdiensten

Wonen op Ameland

Bijkomend voordeel van werken op Ameland, is dat je hier ook (tijdelijk) moet wonen. Gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. Afhankelijk van je wensen hebben wij verschillende personeelshuizen, studio’s en appartementen. Zo woon je als vakantiekracht gezellig met je collega’s in één huis, maar kan je als fulltimer er ook voor kiezen om in een zelfstandig appartement te wonen.

Leren op Ameland

Als stagiaire of leerling ben je natuurlijk ook van harte welkom.We hebben verschillende leuke en uitdagende leerplekken beschikbaar. Over een slaapplek hoef jij je geen zorgen te maken, je krijgt een kamer in één van onze personeelshuizen.

Uitgaan op Ameland

In de verschillende dorpen zijn ook verschillende uitgaansmogelijkheden, van een gezellig terras tot een knus bruin café, keuze alom. Deze plekken zijn erg uitnodigend om na werktijd nog gezellig een drankje te drinken met collega’s.

Ervaringen van ons personeel


‘Één grote familie’

“Werken bij Van Heeckeren is werken met één grote familie. Op de werkvloer is het gezellig maar als het druk is kunnen we dat met zn allen aan en helpen we elkaar uit de brand waar nodig. s avonds sluiten we gezellig af met een borreltje.”

Mariëlle de Bruin Bedieningsmedewerker - Van Heeckeren Grandcafé
‘Elk bedrijf heeft zijn eigen charme’

“Na mijn stage bij het Van Heeckeren Hotel ben ik ook overgegaan naar de bediening en sta ik bij alle vier de bedrijven. Dit vind ik zelf het aller leukste want elk bedrijf heeft zijn eigen charme. Al tijdens je proefweekend word je al omarmd door leuke collega’s en goede begeleiding. Het team is hecht met elkaar en er wordt ook regelmatig een drankje gedronken met elkaar wanneer je klaar bent met werken. Wil jij ook graag deel uit maken van ons gezellige team en de zomer van je leven meemaken? Solliciteer dan snel en wie weet zie ik je binnenkort wel op het rooster staan!”

Marije Bruinsma Medewerker Bediening - Van Heeckeren, The Sunset en Rixt
‘Geen dag is hetzelfde’

“Ik werk altijd met heel veel plezier bij Beachclub The sunset. Mijn collega’s zijn gezellig en fijn om mee samen te werken. Beachclub The Sunset is niet alleen een super leuke plek om te werken, maar ook nog is heel leerzaam. Voor mij geldt hoe drukker, hoe beter. De tijd vliegt voorbij, het is hard werken met mooie zomerdagen, maar wanneer je dan vrij bent heb je zeker een voldaan gevoel. Dit wordt al mijn 3 seizoen die ik ga werken bij Beachclub The Sunset en kan mij er nu alweer op verheugen. En niet te vergeten als je een dagje vrij bent kun je heerlijk genieten van de zon, zee en het strand. Wie wil er nou niet werken met uitzicht over het prachtige brede strand en de zee met de gezellige zomerse beats op de achtergrond?”

Kim van der Veen Medewerker bediening - Beachclub The Sunset
‘Veel doorgroeimogelijkheden’

“Ik ben 3 jaar geleden begonnen als hulpkok bij The Sunset. Ik vond het zo leuk dat ik nooit meer ben weggegaan. Ik werd door m'n chef goed begeleid en heb uiteindelijk zoveel geleerd dat ik nu, 3 jaar later, zelfstandig de keuken van Proeflokaal Rixt draai.”

Thijs van Berkhout Kok - Proeflokaal Rixt
‘Ik kreeg meteen een warm en welkom gevoel’

“Ik werk sinds 2016 bij the Sunset. In in de bedrijven heerst er een super fijne sfeer. Iedereen is aardig wil je graag helpen. Hierdoor kreeg ik meteen een warm en welkom gevoel. Het leuke aan het werken op Ameland vind ik de hechtheid van het team, maar ook de gasten! De meeste gasten zijn op Ameland, omdat ze op vakantie zijn of er lekker een dagje tussenuit zijn. Daarom heb je vaak leuke gesprekken met de gasten.  Heb jij zin m hard te werken in een super leuk team? Dan zou ik je zeker aanraden om bij ons op Ameland te komen werken!”

Daphne van Dam Medewerker bediening - Beachclub The Sunset
‘Geweldige vakantiebaan’

“Meteen in mijn proefweekend merkte ik al dat ik in een gezellig team terecht kwam. Bij Van Heeckeren Grandcafé moeten we hard werken, maar we doen het met z'n allen, dus dat zorgt voor een goede sfeer. Wonen op Ameland is ook helemaal geweldig, we zitten bijna elke avond met z'n allen gezellig na en eindigen regelmatig met z'n allen in de Mill of Nescafé. Maar de volgende dag zijn we er weer, dat hoort er ook bij!”

Lucas de Vries Medewerker bediening - Van Heeckeren Grandcafé
‘Lieve collega’s’

“Persoonlijk werk ik nu bijna een jaar bij van Heeckeren. De eerste keer dat ik op Ameland kwam werken vond ik het natuurlijk ontzettend spannend, maar meteen stond er een topteam klaar om mij met open armen te ontvangen. Niemand doet er moeilijk over als je weinig tot geen ervaring hebt want iedereen is bereid om al je vragen te beantwoorden en je alles te leren. Niet alleen tijdens het werk maar ook na het werk zijn we een leuke hechte groep. 's Avonds na het werk nog gezellig een drankje doen op het terras of tot in de vroege uurtjes op stap zijn natuurlijk de hoogtepunten. Maar ook je vrije dagen kun je gezellig doorbrengen met je collega’s. ”

Desiré Rootinck Medewerker bediening - Van Heeckeren Grandcafé
Wij zijn altijd op zoek naar talent!

Zit de juiste vacature er niet voor je tussen, maar denk je wel iets toe te kunnen aan één van onze bedrijven?

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die initiatief tonen, dus laat van je horen!

Open sollicitatie